Work

Eli kaikenlaista on tullut tehtyä, mutta erilaisten www-totetusten tekeminen on ollut viime aikoina leipähommana.

Opiskelu & Osaaminen

Tietotekniikkatradenomi 2006 (www.haaga-helia.fi). Suuntautumisalueena ohjelmointi ja tietoliikenne. Siitä lähtien oon elättänyt itteni erilaista weppisälää tekemällä. Ensimmäiset vuodet hain sopivaa alustaa joka on tehokas, mutta riittävän yksinkertainen mulle työkaluksi. Joomlalla tein muutamia projekteja, mutta se ei ikinä tuntu hyvältä. Sitte löysin Drupalin ja siitä on sittemmin tullut päätyökalu. Nyt toistakymmentä erilaista projektia myöhemmin sanoisin hallitsevani drupalkehityksen riittävällä tasolla jotta voin käyttää sitä kohtuullisella menestyksellä aika erilaisissa keisseissä.

Palvelut

Ihan perussivustoja, niinku esimerkiks tää pystytään toteuttamaan tosi kustannustehokkaasti. Useimmiten kuitenki tämmösiä sivuja pystyy tekemään jollain Wordpressillä paljon iisimmin, enkä välttämättä pysty kilpailemaan hinnassa sivussa jonka voisit tehä ite yhtä helposti jollain toisella työkalulla. (Tai sit tsekkaa harkkarityöt alempaa) Mut jos sulla on joku tarve johon tuntuu, ettei esimerkiks ihan perus WP -sivu tunnu vääntyvän, voisin mä pystyä auttamaan. Esimerkiks on tullut tehtyä muutamat sivut ravintoloille, jotka on tarvinu jonkun tavan ylläpitää ruokalistoja pelkkiä tekstejä pidemmälle. Tosta alta löytyy jotain referenssejä.

Pääasiassa haluan kuitenki toteuttaa räätälöityjä projekteja, jotka suunnitellaan asiakkaan kanssa yhteistyössä täyttämään joku tietty tarve. Hyvä esimerkki on Elmu RY:n kanssa toteutettu työkalu tapahtumien tuottamiseen Nosturissa. Tsekkaa lisää täältä.

Ylläpito

Jos satut olemaan esimerkiks drupalkehittäjä, mut et oikein hiffaa miten palvelinta ylläpidetään tai jos sulla on ongelmia sun nykysen palveluntarjoajan ja drupalsivun kanssa, mulla on aika hyvä palvelu omega8.cc -nimiseltä Drupal hostaukseen erikoistuneelta yritykseltä, jossa pyrin ylläpitämään kaikki tekemäni sivustot. Palvelu toimii erinomaisesti, on TODELLA tehokas ja ylläpito on erittäin ystävällistä. 

Pystyn siis tarjoamaan sellasen Drupal-ylläpidon, jossa mä hoidan Drupalin ylläpidon ja tarjoan palvelintilan, ja sä rakennat sellasen sivun ku haluat. Saat kaikki tarpeelliset oikeudet palvelimelle omaan kansioosi ja pääset nauttimaan samanlaisesta ammattilaistason Drupal hostauksesta kun melkein kaikki noi allaolevat toteutukset. 

Perushostaus

Mulla on myös tavallinen www-palvelin hostattuna Amazonissa. Siellä hostaan joitain tavallisia sivuja ja pystyn tarjoamaan myös sähköpostipalvelut. Nykyään kuitenkin esimerkiks google tarjoaa tosi hyviä palveluita, joiden kanssa en ajatellut lähteä kilpailemaan mutta näitä aina joskus tarvitaan, niin oon sitten pitänyt tän pystyssä vielä. Samoja palveluita pystyn tarjoamaan jos on tarvetta yksinkertaisille www-hostausjutuille. On tää kuitenkin ihan pätevä palvelu, jossa paljon tyytyväisiä käyttäjiä. Mobiililaitteilla toimivaa sähköpostia jne.

Harkkarityöt

Mulla on harjoittelija, joka on tosi innokkaana toteuttamaan tällaisia simppeleitä Drupal -sivuja erittäin kilpailukykyiseen hintaan. Niin, se on myös tän sivun tehnyt. Melkein ite, allekirjoittaneen lempeässä ohjauksessa. Pistä mailia janne@jiisuominen.fi jos sul on tarvetta ja kärsivällisyyttä kustannustehokkaalle harkkariprojektille.

 

/ Janne